Стало відомо, які книжки читають українці під час війни

Молодь починає більше читати. Зокрема книжки про історію України.

Гліб Малич
Гліб Малич

Про це під час ефіру розповів директор магазину книжок «Сяйво книги» Гліб Малич.

«Українці, порівняно з груднем минулого року, починають більше читати книжок. Однак, хто читав книжки раніше, читає їх і зараз. Але тенденція йде до того, що молодь починає більше читати. Найбільш популярні серед молодих людей книжки — історія України. Тобто молоді цікаво дізнатися, які люди створювали Україну та як розвивалися всі події. Також після повномасштабного вторгнення, кияни почали більше читати про війну, волонтерів, героїв та військових. Ми намагаємося, щоб в нашій книгарні були представлені всі твори про війну», — каже «Гліб Малич.

Також в планах єдиної муніципальної книгарні в Києві «Сяйво книги», зробити майданчик, де молоді митці, автори книг можуть збиратися та проводити літературні вечори та час зі своїми друзями, родинами. Крім того, зробити майданчик для наших захисників.

" Це має бути простір, де можна просто зібратися, випити кави та прочитати, або придбати книгу. Це не про бізнес, а про простір, де можна зібратися та продемонструвати свої проєкти чи творчість. Всі охочі можуть прийняти в цьому участь", — зазначає «Гліб Малич.

За його словами, зараз митці пишуть більше про життя.

" Вони пишуть про власні історії та порівнюють її з історіями з минулого та трішки заглядають у майбутнє. Книжки з фантастики теж гарно заходять. Так само, як зарубіжна література чи класика. Але найбільше українських читачів цікавлять книжки, які засновані на реальних подіях. Також користується попитом дитяча література на військову тематику, книжки з психології та ІТ індустрії. Дуже багато дітей приходять за книжками з батьками. Це надихає. Тому хочеться наповнювати полиці новими книжками", — резюмує експерт.