росія може напасти на Молдову — експерт

Під приводом загрози безпеці російським військам в «Придністров'ї», рф може напасти на Молдову.

росія може напасти на Молдову
росія може напасти на Молдову

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

" росія може напасати на Молдову. Вона на прикладі Сірії та України може наносити удари зі своєї території через Україну чи інших країн. Якщо вона вирішить, що Кишинів поводить себе неправильно по відношенню до російських інтересів та погрожує, то може ракетами обстріляти Молдову, яка на відміну від України нічим не захищена. Справа тут не в кордонах, а в тому, що рф себе ні в чого не обмежує. Вона не боїться міжнародного тиску, а Молдова не є членом НАТО. Тому можливо, що рф може напасти на Молдову через Придністров'я. Це привід не те, щоб захопити Молдову, але наказати її", — каже політолог.

За його словами, конфлікт може перенестися на територію Молдови у вигляді руйнувань, терористичної діяльності, диверсантів та 5 колони кремля.

" Це буде загрожувати Україні. Їй доведеться на це реагувати. При тому, що в найближчі кілька років Україна не стане членом НАТО, поки не закінчиться конфлікт. Адже якщо Україну приймуть до Альянсу, то через 20 хв НАТО має зупинити війну росії проти України. Однак в НАТО до цього не готові. Якщо б росія напала не зі сторони України, а Прибалтики, то невідомо, щоб зараз було з країнами Балтії та Полщею", — каже експерт.

Він підкреслив, що обстріл Молдови напряму загрожуватиме Україні.

" Це означитиме, що у нас в тилу є диверсанти та шпіони, яких будуть засилати у Молдову. Це дуже слабка країна. Але якщо в Молдові почнеться конфлікт, то доведеться втрутитися Румунії", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що на засіданні Об'єднаної контрольної комісії (ОКК) з керування миротворчою операцією в «Придністров'ї» Молдова заявила про порушення режиму безпеки з боку так званого миротворчого контингенту росії.

Про це, пише Moldpres, ідеться в заяві Бюро з питань реінтеграції Молдови.

Під час засідання ОКК Молдова порушила питання про незаконні пости «придністровських» силових структур і необхідність їхнього виведення із так званої зони безпеки, розташованої вздовж усього адміністративного кордону між правим і лівим берегами Дністра.

Молдовська делегація звернула увагу на неодноразові випадки розміщення об’єднаними миротворчими силами блокпостів, на яких необґрунтовано зупиняють автомобілі, зокрема й дипломатів, акредитованих у Молдові.

Рекомендовані публікації