Люди асоціюють Зеленського з успіхами народу й армії, які воюють і борються, — Жердицький

Володимиру Зеленському треба в першу чергу розігнати всю російську, проросійську, сумнівну, а також олігархічну бізнесову братію, яка сидить в Офісі Президента.

Віктор Жердицький у програмі "Суспільні діалоги"
Віктор Жердицький у програмі "Суспільні діалоги"

Про це заявив народний депутат України ІІІ скликання, координатор «Суспільної системи» Віктор Жердицький у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Замість того набрати туди кваліфікованих військових, щоб займатися оборонними питаннями, кваліфікованих управлінців національного інтересу, які будуть займатися промисловістю й економікою. (…) І використавши ці надзвичайні повноваження Президента Зеленського, оточивши на чотири поверхи нижче по владній вертикалі патріотами, управлінцями, професіоналами та військовими, можна буквально за 3−4 місяці зламати ситуацію в Україні, розпочати виробництво, пересадити всіх корупціонерів, перестріляти та перевішати всіх зрадників, негідників і колаборантів. І за пів року в нас буде зовсім інша ситуація і на фронті, і у світі, і в Україні», — пояснив він.

Такі питання, на його думку, мають вирішуватися вольовим способом.

«Чи здатен Володимир Зеленський на таку вольову дію, на такий вольовий спосіб вирішення питання, у мене великі сумніви. Тому залишається другий варіант. Ми говоримо сьогодні про порятунок українського народу, української нації як такої. Нас прийшли не завоювати чи підпорядкувати як колонію, нас прийшли як український етнос знищити раз і назавжди. Вперше відкрито росія декларувала „ми маємо провести денацифікацію“ і знищувала все українське за ознакою мови, вишиванки, дії, симпатії до української держави, українського народу, української нації. Вони не зупиняться та не повернуться назад. Така їхня сутність ординська, дика, загарбницька, садистська», — підкреслив нардеп.

Експерт вважає, що Президент України має досить великі повноваження.

«Те, що він віддав велику частину своїх повноважень людям, які повинні займатися швабрами, скріпками й автомобілями, то це його особиста проблема. (…) Він не є самостійним. Він не є самостійним у прийнятті рішень сьогодні в самому апараті Офісу Президента. Тим більше він не є самостійним у прийнятті рішень, що пов'язані з нашою загальною обороною», — додав він.

Жердицький зазначив, що Володимир Зеленський не є самостійним, оскільки розуміє свою непрофесійність в управлінні державою.

«Він абсолютно не усвідомлює, чим зайнятися в цій ситуації. У нього чудово виходить знімати відосіки, і він буде далі це робити. Народ ведеться на відосіки. Коли народ на це ведеться, то це нібито піднімає рейтинг. Але в народу є когнітивний дисонанс. Хто допустив, що Буча була, хто допустив Чонгар, хто допустив, що з Чорнобильської зняли бригаду, яка мала охороняти, на Гостомелі зняли бригаду, яка мала охороняти? Про це ще не балакали, але спитають. Але оцей когнітивний дисонанс, тому що люди асоціюють Президента Зеленського з успіхами народу й армії, які воюють і борються», — резюмував гість програми.