ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку вперед на 2 км

Протягом цього тижня наші оборонці просунулись на Бахмутському напрямку вперед на 2 км та не втратили жодної позиції у Бахмут.

ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку вперед на 2 км
ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку вперед на 2 км

ЗСУ просунулися в районі Бахмута на 2 км. Щоб виправдатися, російська пропаганда вигадує перемоги і розповсбджує фейки про українське військове командування. Про це заявила заступник голови Міноборони України Ганна Маляр.

«Протягом тижня в російських телеграм-каналах та ЗМІ провідною темою залишався Бахмут і події, пов’язані з ним. Аналіз повідомлень показує, що для ворога це місто має надважливе значення. Майже сакральне», — заявила вона.

За словами Маляр, росіяни цілеспрямовано поширюють неправдиву інформацію про брак у них зброї, щоб виправдати свої провали на фронті.

Заступник міністра зазначила, що протягом тижня ситуація для ворога в районі Бахмута характеризувалася чотирма фундаментальними проблемами:

  • провал власних наступальних планів;
  • великі втрати в живій силі;
  • просування ЗСУ на Бахмутському напрямку вперед на 2 км;
  • за тиждень ЗСУ не втратили жодної своєї позиції в Бахмуті.

Ситуація в Бахмуті повністю контрольована ЗСУ, про це заявив головний сержант 1-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади Іван Буряк у п’ятницю, 12 травня.

«Ситуація в Бахмуті повністю контрольована ЗСУ. Якщо останніх п’ять-шість днів ми говорили, що було загострення з їхньої сторони, то на даний момент ми перехопили ініціативу, завдяки силі та волі всіх військовослужбовців ЗСУ», — сказав він в ефірі телемарафону.

За його словами, у ворога зараз тільки один настрій — панічний, окупанти бояться, що ЗСУ вийдуть на адміністративні кордони.

«Ворог знижує свою активність, більше переходить в оборонні елементи. Вони вже не роблять активних дій наступу, менша кількість артилерійських обстрілів, хоча вони не зупиняються», — сказав він.

Нагадаємо, Микола Сірий заявив, що суд над рашистами має відбутися у Міжнародному суді Бахмуту.