Запрошуємо журналістів та всіх зацікавлених відвідати міжнародну конференцію до 160-річчя антиімперського Січневого повстання

У пʼятницю, 19 травня, відбудеться Міжнародна наукова конференція «Українські виміри антиімперського повстання 1863–1864 років».

Запрошуємо журналістів та всіх зацікавлених відвідати міжнародну конференцію до 160-річчя антиімперського Січневого повстання

Захід присвячений 160-річчю спільного збройного виступу народів колишньої Речі Посполитої проти російського самодержавства. Січневе повстання проходило під гаслом «За нашу і вашу свободу» і є спільним історичним досвідом польського, литовського, білоруського та українського народів.

Участь у конференції візьмуть білоруські, литовські, польські, українські науковці.

Запрошуємо ЗМІ висвітлити захід. Конференція є відкритою для відвідування всіма, кому цікава тема.

Вона проходитиме в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60, червоний корпус, аудиторія 204).

19 травня, з 10:00 до 18:00.

Захід розділений на три тематичні панелі: «Повстання 1863-го й Україна: ідеї, люди, події», «Вплив повстання на Україну і розвиток українського руху», «Сучасні виміри пам’яті про повстання». Детальна програма в долученому файлі наприкінці новини.

Конференція також транслюватиметься на ютуб-каналі Українського інституту національної памʼяті.

Організатори:

Український інститут національної пам'яті
  • Київський національний університет ім. Тараса Шевченка
  • Інститут історії України НАН України
  • Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця»
  • За додатковою інформацією звертайтеся до Віталія Баки — головного спеціаліста Управління наукового забезпечення політики національної пам'яті Українського інституту національної пам'яті: +380977679870.

    Завантажити програму конференції