Після цієї широкомасштабної агресії НАТО отримало друге дихання, — політолог

HATO готується до можливого прямого конфлікту з рф і вперше з часів «холодної війни» розробляє секретний план оборони від агресії росії.

НАТО розробляє секретний план на випадок війни з росією
НАТО розробляє секретний план на випадок війни з росією

Про це пише Reuters.

Політолог Віталій Бала вважає, що НАТО готове до протистояння з росією. Про це він заявив у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Зараз після цієї широкомасштабної агресії фактично НАТО отримало друге дихання. Вони реально почали займатися собою, як сама структура, так і країни, які є членами Північноатлантичного альянсу», — сказав експерт.

За його словами, це також й інформаційне протистояння.

«Не дарма називають гібридною війною. І росія багато витрачала ресурсів, сил, грошей саме на свою пропаганду. Тому такі заяви, якщо з'являються в публічній площині, мають за задумом діяти на росію, щоб вона більше думала. Бо раніше росія не вірила, що щось може відбутися, що країни об'єднаються та будуть допомагати Україні, росія робила, що хотіла. Зараз, я думаю, росія серйозніше ставиться до своїх дій і до таких заяв», — пояснив Бала.

Політолог підкреслив, що Україна зараз — це щит Європи.

«Тому без України я не бачу, в який спосіб НАТО могло б протистояти. А росія може як завгодно реагувати. Питання в тому, наскільки це буде відповідати дійсності. Бо ті заяви, які часто публічно робляться, мають мало спільного з реальними подіями», — додав він.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.

Рекомендовані публікації