Обстрілами росія хоче зірвати український контрнаступ

Окупанти намагаються обстрілами зірвати плани та підготовку до активних військових дій протягом весняно-літньої кампанії. При цьому інтенсивні удари відбуваються як по лінії фронту, так і по решті території України.

Обстрілами росія хоче зірвати український контрнаступ

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Раніше їм не вдалося покласти нашу енергетичну систему, і зараз у них зовсім інші пріоритети — це зірвати наші плани та підготовку до активних дій протягом весняно-літньої кампанії», — пояснив представник воєнної розвідки України.

За словами Скібіцького, ракетами агресор намагається вразити скупчення нашого озброєння та військові об'єкти.

«Стосовно ракетного озброєння на теперішній час його росіяни застосовують по наших пунктах управління (центрах прийняття рішень), шляхах постачання та пунктах зосередження боєприпасів, техніки, по місцях зберігання палива, а також районах зосередження військ. Окрему увагу противник почав приділяти районам розміщення наших засобів ППО», — пояснив представник воєнної розвідки.

Крім того, на лінії фронту росіяни активно застосовують авіаційний компонент. За словами Вадима Скібіцького, щодня оперативно-тактична авіація окупантів використовує близько 20−25 авіаційних бомб КАБ-500 та завдає ударів на лінії фронту та по прифронтових територіях.

Нагадаємо, росія вичерпала значний запас ракетного озброєння, але змогла налагодити виробництво, про що свідчать уламки збитих ракет.