Експерт прокоментував розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі

Розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусі — стане фактором, який пришвидшить запровадження 11 пакету санкцій проти рф.

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Про це в коментарі i-ua.tv повідомив політолог Ігор Чаленко.

«рф та Білорусь йдуть чітко по графіку. Адже про це було заявлено раніше. Анонсувалося завершення будівництва сховища для ядерної зброї до 1 липня. Нагадаю, що з Конституції республіки Білорусь було викреслено без’ядерний статус. На Лукашенка йде шалений тиск зі сторони Кремля. Очевидно, що під ризиком для власного життя йому доводиться йти на такі поступки», — каже експерт.

Він не виключає, що в обмін на розміщення ядерної зброї на території Білорусі Лукашенко виторгував певні економічні преференції, коли літав до рф.

«Зараз кремль продовжує посилювати градус і буде використовувати білоруський фактор для того, щоб змусити країни заходу до піддатливої політики. Зрозуміло, що він цього абсолютно не доб’ється. А у відповідь на ці дії продовжиться переорієнтація НАТО до східних флангів та перебудова армії. Зрозуміло, що розміщення російської тактичної ядерної зброї у Білорусії — стане фактором, який пришвидшить запровадження 11 пакету санкцій проти рф. Крім того, Захід вже не одноразово ставив питання про зменшення монополії російського ядерного палива в світі. Робота в цьому напрямі продовжиться для того, щоб зменшувати ядерні можливості кремлівського режиму», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що 25 травня, міністри оборони рф та Білорусі підписали документ про розміщення російської тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Рекомендовані публікації