Передача землі полякам або іншим іноземцям, які воювали в Україні є держзрадою — експерт

Має бути заборона на будь- який продаж землі чи передачу її іноземним громадянам у користування.

передача землі полякам або іншим іноземцям - держзрада
передача землі полякам або іншим іноземцям - держзрада

Про це у коментарі i-ua.tv заявив кандидат сільськогосподарських наук Сергій Медвідь.

«Не треба вести дискусію на цю тему. Бо, якщо ми її почнемо, то визнаємо закон про ринок землі. Тут треба ставити питання про скасування закону про ринок землі. Саме тому в Україні й розігнали Конституційний суд. Тому має бути заборона на будь- який продаж землі чи передачу її іноземним громадянам у користування. А законопроєкт № 8225 про примусове вилучення землі має бути заборонено. Адже це питання національної безпеки. Тож треба призупинити всі земельні закони і почати думати про Батьківщину», — каже експерт.

За його словами, передача землі полякам або іншим іноземцям, які воювали в Україні є неприпустимою. Це держзрада.

«Чи дійсно влада хоче заохотити поляків та передати їм землі на Західній Україні чи це вкиди, однак слід врахувати, що ця Рада може протягнути що завгодно, адже там працюють антиукраїнські люди. Все це лише наслідки прийнятого закону про ринок землі. Всі сили мають бути направлені на накладення вето на цей закон», — каже експерт.

На питання провести паралелі між «закон про землю» у 1920 році, коли землю отримували польські солдати і не тільки із нинішнім законом про ринок землі, експерт відповів наступне:

«Не бачу сенсу проводити паралелі. Має бути Земельний банк України, який скупить паї, які хочуть продати. Державна земля має бути в розпорядженні країни. Вона має бути передана у пенсійний фонд. Саме через питання продажу землі і почалася війна в Україні», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що ЗМІ ширять новину, що в українців будуть вилучати земельні ділянки та інші об’єкти нерухомого майна задля будівництва або реконструкції об’єктів критичної інфраструктури. Вилучені землі також нібито будуть віддавати польським громадянам на пільгових умовах. Центр протидії дезінформації це спростовує.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.

Рекомендовані публікації