Бомбосховища, казнокради й стрілочники: чому Кличко не зацікавлений в розвитку місцевого самоврядування

Час повномасштабного вторгнення нічому не навчив нашу владу. Система настільки законсервована, що вона не пускає туди ні свіжих ідей, ні людей.

мер Києва В. Кличко не зацікавлений в розвитку місцевого самоврядування
мер Києва В. Кличко не зацікавлений в розвитку місцевого самоврядування

Про це під час ефіру заявив громадський діяч Олексій Якименко.

«Система настільки законсервована, що вона не пускає туди ні свіжих ідей, ні людей. Тому нам потрібно починати з самого низу. Зокрема, якщо є маленький будиночок чи декілька, то нам потрібно на основі ініціативної групи людей, сформулювати, що ми хочемо бачити в цьому будинку та як його хочемо змінити. Треба подивитися, що нас об’єднує, а потім заснувати кооператив чи ОСББ. Треба створити іншу суб’єктність, куди треба пустити план розвитку будинку. На основі цього і виникнуть рішення з вирішенням питання по бомбосховищам, спільної власності, відновлення житлового фонду. Також будуть з’являтися новації, яким чином зменшити користування електроенергією, знизити ціну за вивіз сміття, та яким чином прибирання будинків стане якіснішим та кращім. Коли створяться ініціативні групи та почнуть між собою комунікувати, вони поставлять питання, щодо спільної власності, яка знаходиться біля цих будинків. Це спортмайданчики, бювети, магазини, кіоски. Тому знову постає питання самоврядування та саму ідею територіальних громад, про яку ми зараз говоримо», — каже О. Якименко.

В свою чергу головний редактор каналу Володимир Тетерук зазначив, що мер Києва В. Кличко так само, як і ті, хто йому опонує, не зацікавлені в розвитку місцевого самоврядування.

«Вони будуть про нього тільки розповідати, але не будуть нічого робити. Адже тоді втрачається сенс у великій армії чиновників та казнокрадів. Втрачається сенс у існуванні паразитарної машини. Тому мова йде не про самоврядування, а про деребан потужностей, бюджету, землі та інших матеріальних благ. Крім того, Кличко ще й свідомо саботує реалізацію пілотних проектів для місцевого самоврядування», — підкреслює В. Тетерук.