Зеленський мав би звільнити 80% чиновників — експерт

Після скандалу в КМДА з барабанами та овочерізками, президент В. Зеленський мав би звільнити голову Дніпровського РДА, якого було призначено його наказом.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Кличко обраний народом мер. Тому його можна зняти лише з посади голови КМДА. А ось керівники РДА були призначені президентом, а не мером. Тому дивно, чому голова столичної РДА після скандалу з овочерізками не звільнили. До речі, Кличко до голови Дніпровського РДА взагалі не має відношення. Адже це команда Єрмака та Зеленського. Багато президент Зеленський когось звільнив? Хоча уже мав би звільнити 80% чиновників. Вже не кажу про притягнення до відповідальності. А де люстрацію суддів?», — каже експерт.

Він підкреслив, що в українців скоро закінчиться терпіння, а автоматів на фронті багато.

«Має бути звіт, куди пішли гроші, які збирають з народу, як військовий збір. Крім того, підняли тарифи на електроенергію, а давайте подивимося, кому ми платимо кошти. Ми платимо державі? Ні, адже у нас всі обленерго приватизовані олігархами. То ми сплачуємо їм. А якщо це власність олігархів і вона пошкоджена, то вони мають ремонтувати все за свої гроші. Так зараз робить багато людей, яким пошкодили під час бойових дій будинки в Ворзелі та Ірпіні. Якщо ж хочете перекласти все на плечі народу, то націоналізуйте обленерго та оголосіть їх народною та державною власністю», — резюмує експерт.