Виявилося, що в Україні діють підставні поліцейські, — громадська діячка

В Україні справді діють підставні поліцейські, які мають фейкові документи. Вони викликають оперативні групи, які теж є фейковими, та забирають автомобілі.

Інна Тесленко в програмі " Точка зору"
Інна Тесленко в програмі " Точка зору"

Про це повідомила волонтерка, громадська діячка та психологиня Інна Тесленко в програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Завдяки тим людям, які допомагали мені, у тому числі і волонтери, і адвокати, і правоохоронці, у мене, слава Богу, зрештою склалося враження, що надія є, але за неї треба боротися. Тому що якби ж я, мої друзі, ті люди, з якими я останніми роками спілкуюся, маю спільно справи, не боролися…», — поділилася своїм досвідом гостя програми.

Вона зазначила, що серед поліцейських зустріла дуже розумних і виважених людей, які зазвичай були фронтовиками раніше, або зараз на фронті.

«Багато з них підтвердили, що їхні колеги, які залишаються в тилу, дуже часто зі своєї зарплати їм теж допомагають з оснащенням, з автомобілями. (…) Насправді цей вибір, банально хай прозвучить, між добром і злом, отут (у серці, — ред.) у кожного робиться. І мій досвід це також довів. Тому що ми дуже часто останнім часом говорили про продажні суди, про продажних суддів», — сказала громадська діячка.

Наразі Тесленко працює в модальності екофасилітації, яка не передбачає порад.

«Це сучасний напрям в українській психології. Павло Володимирович Лушин — наш професор, один з моїх вчителів, якого я надзвичайно поважаю, він зараз професор в американському університеті, куди його запросили. Ця модальність передбачає максимальне невтручання психолога в ті процеси самовідновлення, які відбуваються в людині. А психолог повинен підсвічувати, але дуже уважно. Я вважаю, що уважність тут найголовніша. Уважність та емпатія твоя до тієї людини, з якою ти працюєш. Але я думаю, це не тільки для психологів важливо. Тому що якщо ви справді хочете зрозуміти людину, якщо ви справді хочете розібратися в ситуації, то за це варто поборотися в хорошому розумінні, як і за справедливість», — підкреслила психологиня.

Після отриманого досвіду з підставними поліцейськими, за її словами, для неї важливо вірити в себе, але водночас довіряти тим людям, у чесності, гідності та справедливості яких уже переконаний.

«Тобто не залишатися самому. Людина — істота соціальна, тому важливо все-таки, коли ми робимо якісь хороші речі разом», — підсумувала вона.