Україні потрібен соціальний Рамштайн — експерт

Заробітна плата українців занижена в 2,5- 3 рази.

Заробітна плата українців занижена в 2,5- 3 рази
Заробітна плата українців занижена в 2,5- 3 рази

Про це під час ефіру заявив фахівець з ринку праці і трудових відносин Сергій Кондрюк.

«Перемога має бути над внутрішнім та зовнішнім ворогом. Адже внутрішній ворог привів Україну до слабкості. Має бути комплексний підхід. Тому Зеленський у своєму виступі показав Заходу, що допомагати Україні під час війни проти агресора треба не тільки воєнними ресурсами. Україна потребує серйозних інвестицій в розвиток соціально -трудової сфери. Нам потрібен не тільки військовий, а й соціальний Рамштайн. Адже заробітні плати, пенсії та допомога інвалідам має бути на європейському рівні. Ми повинні воювати не тільки за території, а й за європейські соціальні трудові цінності. Довоєнна заробітна плата українців занижена в 2,5- 3 рази. Можливо більше», — каже експерт.

На його думку, президент В. Зеленський визнавав, що Верховна Рада вже де факто нелегітимна.

" Подивіться, на опитування, які публікують, щодо довіри до нардепів. Тож Зеленський підкреслив, що Верховна Рада недієздатна проєктувати серйозне майбутнє країни. А уряд Шмигаля навіть не спромігся захисти програму діяльності Кабміну та двічі її провалював в парламенті. Тому має відбутися зміна уряду та 90% членів Кабміну. А от переобирати Раду під час війни не можна. А ось провести жорстку ротацію керівних кадрів починаючи від спікера Стефанчука і закінчуючи головами та секретарями комітетів Раді, безперечно на часі", — каже експерт.

Він підкреслив, що комітет соцполітики з 2019 року не турбувався, як виконувати Конституцію та будувати реальну та щасливу Україну.

" Це Ганьба. Найголовнішою інвестицією для розвитку країни є зарплата. Адже українці інвестують її в хліб, транспорт, навчання, житло. Українці не виводять зарплату в офшори та не купують маєтки за кордоном, вони інвестують в розвиток країни", — резюмує експерт.