Ордер на арешт Лукашенка: експерт розповів про долю диктатора

Ордер на арешт самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка не дозволить диктатору виїзджати в ті ж самі 123 країни, куди закрита дорога президенту рф в. путіну.

Ордер на арешт Лукашенка
Ордер на арешт Лукашенка

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

" Сьогодні Лукашенко в кооперації з рф займається викраденням українських дітей. Мінськ задіяний у викраданні українських громадян, зокрема підростаючого покоління. Лукашенко в цьому процесі займає не останнє місце. До речі, Британія запровадила нові санкції через викрадення українських дітей", — каже І. Чаленко.

За його словами, О. Лукашенко має відповідати не тільки за викрадення дітей, а й за обстріл України з території Білорусі.

" Саме звідти по Україні випустили понад 700 ракет. Тому покарання Лукашенка є не менш реалістичним, чим трибунал проти в. путіна. Тому, якщо МКС видасть ордер на арешт Лукашенка, то йому буде закрита дорога в ті ж самі 123 країни, куди закрита дорога путіну. Тобто Лукашенко не зможе виїжджати в ті країни та обговорювати питання кремля. Рано чи пізно йому доведеться за все відповідати", — каже експерт.

На його думку, зараз тема Білорусі буде політично неоднозначною з точки зору розуміння чи виступить Мінськ майданчиком для майбутніх перемовин чи балансиром для кремлівської влади.

" Лукашенко намагається торгуватися темою запровадження санкцій проти Білорусі, якимись неофіційними кроками на зустріч Заходу. Побачимо, що буде у 2024 році, після виборів рф. Однак у будь -якому випадку Лукашенкові не позаздриш, як би він не намагався крутитися. А послаблення влади путіна означатиме повне повалення Лукашенка та переслідування диктатора з боку кримінальних інституцій", — резюмує експерт.