Баканова намагаються вивести з-під удару — адвокат

Правоохоронці та президент України Володимир Зеленський намагаються вивести ексголову СБУ Івана Баканова з-під удару.

Іван Баканов
Іван Баканов

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

" Складається враження, що правоохоронці та президент України Зеленський намагаються вивести Баканова з під удару. Саме тому йому не інкримінують держзраду. Однак є багато публікацій в ЗМІ, що Баканов достовірно знав про напад рф, тому оперативно покинув територію України", — каже експерт.

На думку Р. Кравця, саме люди Баканова причетні до розмінування Чонгару та захоплення Каховської ГЄС та ЗАЕС.

" Зараз намагаються знайти цапа відбувайла, а особи, які дійсно причетні до держзради, наближені до президента України. Вони уникають кримінальної відповідальності. Хоча Баканов розуміє, що рано чи пізно, але кримінальна відповідальність його наздожене. Адже за держзраду немає термінів давності. Тому, те, що зараз ніхто з винних не несе покарання за держзраду — виключно політичне рішення. У владі один одного шантажують, бо багато знають. Саме тому ніяких розслідувань з цього приводу не відбувається", — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що у розслідуваннях щодо зрадників із СБУ є «нестиковки», зокрема щодо їхньої можливої причетності до швидкої окупації частини півдня України. Про це йдеться в матеріалі BBC.

За даними журналістів, в матеріалах справи колишнього начальника головного управління Служби безпеки України в Криму Олега Кулініча не фігурують інші працівники СБУ — навіть ті, лобіюванням призначення яких, за версією слідства, він займався. Однак деякі його підлеглі є свідками. Також BBC з’ясувала, що Кулініч не фігурує у справі про окупацію Херсонської області.