Окозамилювання без надії на якийсь результат, — політолог про гарантії безпеки для України

Україна розпочне перемовини із США щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій уже наступного тижня.

Окозамилювання без надії на якийсь результат, — політолог про гарантії безпеки для України

Політолог Володимир Молчанов зазначив у коментарі телеканалу I-UA.tv, що наразі зарано говорити про перемовини, оскільки ми не знаємо ані бачення обох сторін, ані їхніх очікувань, і тому відразу «припускаємо черговий примус до капітуляції».

«Саму тему «гарантій безпеки» вважаю навмисно вкинутим суспільству симулякром. По-перше, якщо Україна не в НАТО, то потенційні «гаранти"-члени НАТО не зможуть втрутитись у війну на її боці, тому що інші члени не дозволять. По-друге, «гаранти» не члени НАТО надто слабкі, далекі, або непевні, щоб сподіватися на умовне оголошення ними війни агресору при нападі на Україну», — пояснив він.

Тобто навіть теоретично, за його словами, мова не йтиме про гарантії безпеки, а лише про певний рівень реакції на агресію проти України: занепокоєння, консультації, обмін даними, постачання зброї тощо.

«Те, що є і зараз. Питання: а навіщо тоді перемовини, якщо вже є зараз? Відповідь: окозамилювання, точніше кілька окозамилювань без надії на якийсь результат», — підсумував політолог.