В Києві арештовано воєнкома, якого ДБР викрило на організації схем збагачення

За клопотанням ДБР Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід керівнику Донецького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

В Києві арештовано воєнкома, якого ДБР викрило на організації схем збагачення
В Києві арештовано воєнкома, якого ДБР викрило на організації схем збагачення

Суд визначив йому тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 3 млн грн.

ПрацівникиДБР повідомили про підозру та затримали чинного керівника Донецького обласного ТЦК та СП 3 серпня 2023 року. За місцями його роботи та проживання були проведені обшуки.

Встановлено, що у 2022 році, перебуваючи на посаді керівника Запорізького ОТЦК та СП, посадовець без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. В результаті військовослужбовцям, які не брали участь у боях, були нараховані безпідставні виплати в сумі 981,3 тис. гривень.

Також керівник військкомату влаштовував на роботу у ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду кримінальних справ по особливо тяжким злочинам.

Воєнкому інкримінується перевищення службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ст. ч. 5 ст. 426−1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.