За 30 років рф роздягнула Україну — експерший заступник Генпрокурора

Дякуючи багатьом світовим лідерам, рф роздягнула Україну за 30 років.

в перший заступник Генерального прокурора України у 2014-му році М. Голомша
в перший заступник Генерального прокурора України у 2014-му році М. Голомша

Про це під час ефіру заявив перший заступник Генерального прокурора України у 2014-му році, а нині заступник командира одного з добровольчих батальйонів Микола Голомша.

«З самого початку вторгнення, починаючи з Криму у 2014 році, росія почала паплюжити та нівелювати Будапештський меморандум. Мовляв, що це не документ і не договір. На жаль це проштовхнули колаборація та некомпетентність посадових осіб. На Радбезі жодного разу не ставили це питання. До речі, Білл Клінтон визнав провину світу з незабезпечення виконання Будапештського меморандуму. На жаль, наші безграмотні посадовці не розуміють, що таке принципи права. До речі, рф через свою колаборацію в Україні намагалася кілька раз протягнути ініціативу переукладання Будапештського меморандуму, заново його підписавши. Однак вони б зробили це, як саме їм вигідно. Адже вони прекрасно розуміють, що Будапештський меморандум є чинним та надає Україні гарантії. Тому з позицій перемовин з Китаєм, США, Британією, особливо з рф, повинні говорити з позиції виконання цього договору.

Для України є важливою стратегія Національної безпеки, яка була подана до Верховної Ради.

«Вона повинна охоплювати все. Це повинен бути основний документ, як у США. До речі, там щорічно президент подає до Конгресу стратегію Національної безпеки, в ній проговорюється захист культури, освіти, науки, економіки, так саме це має бути і у нас. Адже за 30 років рф роздягнула Україну, дякуючи багатьом світовим лідерам. Вони забороняли нам мати ракети середньої дальності, випускати ті чи інші боєприпаси, які б дали нам гарантії недоторканості суверенної держави. Більш того, Україну розорили, як оборонне відомство, роздавши стратегічне озброєння. Зокрема, авіацію, ракети та важку техніку. Однак в світі ми маємо повагу за свій героїзм та самовідданість ідеалам демократії. Ми маємо дякувати всім людям, та країнам, які нам допомагають», — резюмує експерт.