путін — це вже шахова фігура, якою пожертвують, — політичний оглядач

вололимир путін — це вже шахова фігура, якою пожертвують у росії. Це лише питання часу, коли це відбудеться.

путін — це вже шахова фігура, якою пожертвують, — політичний оглядач

Про це заявив політичний оглядач та аналітик Олександр Палій у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«путін, Петро I, Сталін чи Іван Грозний — це уособлення монолітності влади, уособлення стабільності влади. путін уже 22 роки при владі, майже чверть віку. Ціле покоління виросло, і вони, крім путіна, нікого не знають. Для того, щоб люди розуміли, що путін вічний, запускають такі чутки, що с путіним щось відбудеться, а це не відбувається. І вони в сотий раз переконуються, що путін і далі буде президентом. Але рано чи пізно настане 101-й раз. І от коли вже піднятий градус очікувань, що вони знають, що путін поганий, але все стабільно, уявіть, що путіна не стає. Пам'ятаєте, як Сталіна не стало, усі ридали. Отаке уявлення в людей було про країну свою», — зазначив він.

Тобто, за його словами, росіянам легше зараз воювати, аніж потрапити в таку ситуацію внутрішньої нестабільності при зміні влади.

«путіна не стає — починається дестабілізація, тому що зараз різні башти Кремля ведуть перемовини чи боротьбу за того, хто буде наступником, хто буде узгодженою кандидатурою. Бо якщо не буде узгодженої кандидатури, якщо їх буде кілька, то це буде війна між ними. Тоді росіяни втратять стабільність. Тому еліти не могли скинути путіна просто так, бо він гарантував і їхню стабільність на певному етапі. Зараз вони зрозуміли, що далі, то гірше для них. Їхні капітали, які вони в банках швейцарських, ватиканських, американських позакладали, заберуть, конфіскують. І вони бідні, голі залишаться. Мало того, вони всі будуть під кримінальним переслідуванням. І в росії вони нікому не потрібні будуть», — пояснив експерт.

Політичний оглядач порівняв путіна з Гітлером. Оточення німецького диктатора постійно, особливо після 1942-го року, вело перемовини із західними партнерами про капітуляцію.

«Росіяни так само ведуть, кожна з груп на свою групу виходить на Заході й веде перемовини про „капітуляцію“ на їхніх умовах. Капітуляція ж є різна. Наприклад, є варіантом, що Крим за ними залишається, що репарації вони не будуть платити, чи будуть платити невеличку суму», — додав Палій.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.