рф створює ще одну армію на окупованій частині півдня України — британська розвідка

російська федерація розширює свої військові структури в умовах воєнного часу. Одне з нових дуже ймовірних формувань — 18 загальновійськова армія.

рф створює ще одну армію на окупованій частині півдня України
рф створює ще одну армію на окупованій частині півдня України

Це формування, імовірно, створюють для посилення інших частин, які нині діють у тимчасово окупованих частинах Херсонської області. Зокрема, йдеться про 22 армійський корпус, який є частиною російського гарнізону в захопленому Криму.

За даними відомства, 18 армія, імовірно, переважно складатиметься з мобілізованих військовослужбовців. Вони зосередяться на оборонних операціях на півдні України.

«росія, імовірно, прагне вивільнити більш досвідчені підрозділи для ведення бойових дій на ключових напрямках», — вказує британське Міноборони.

Успіхи ЗСУ на фронті

Протягом минулого тижня, із 14 до 20 серпня, українські військовослужбовці звільнили ще три квадратних кілометри території на Бахмутському напрямку. Загалом із початку контрнаступу вдалося повернути під контроль України 43 квадратних кілометри довкола Бахмута.

А на Мелітопольському та Бердянському напрямках, за даними Генштабу ЗСУ, Сили оборони продовжують наступати: закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.