Це може бути дезінформація, — експерт про бажання кількох європейських країн купити іранські дрони

Заява про бажання кількох європейських країн купити іранські безпілотники може бути дезінформацією з боку Ірану.

Новий безпілотник Mohajer-10 на презентації в Ірані
Новий безпілотник Mohajer-10 на презентації в Ірані

Таку думку висловив політолог Віталій Бала в коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Перш за все, треба дійсно знати перелік країн. З одного боку, треба чітко розуміти, чи ця інформація відповідає дійсності. А з іншого боку, враховуючи те, що в Ірану та Ізраїля дуже серйозні проблеми у взаємовідносинах, ті країни, які про це заявляють, так чи інакше не зовсім сприяють покращенню відносин з Ізраїлем», — пояснив він.

Минулого тижня в Ірані була презентація нового безпілотника за участю іранського президента Ібрагіма Райсі, повідомив експерт.

«Він може летіти на висоті до 7 тисяч метрів. Тобто це нове покоління. І треба розуміти, про що йде мова, чи саме про ці, нові дрони, щоб вони, умовно кажучи, не дісталися росії», — сказав експерт.

Бала припустив, що дійсно деякі європейські країни можуть планувати купити іранські безпілотники. Але якби таке було, на його думку, навряд чи б під час перемовин сторони не обговорили це.

«Оскільки він (Реза Талаї-Нік, — ред.), зробив таку заяву, це дивно. Якщо європейські країни не хочуть, щоб про це знали, напевно вони б попросили, щоб про це не говорили. А він про це сказав», — додав політолог.

Нагадаємо, представник Міністерства оборони Ірану бригадний генерал Реза Талаї-Нік заявив, що кілька європейських країн нібито звернулися до Ірану з проханням про придбання безпілотників.