Партизанський рух, ЗСУ чи «удар НАТО»: військовий експерт прокоментував атаку БПЛА на Псков

Масований наліт дронів на аеропорт «Хрести» позбавив російських військових семи літаків Іл-76. Можливо це 20 тисяч «пригоженців» почали мстити за гибель свого керівника Євгена Пригожина.

Аеропорт "Хрести" в російському Пскові атакували безпілотники в ніч на 30 серпня
Аеропорт "Хрести" в російському Пскові атакували безпілотники в ніч на 30 серпня

Про це в коментарі i-ua.tv заявив військовий експерт Ігор Козій.

«Можливо це зробив Добровольчий корпус рф (РДК), який раніше заходив на територію росії та довго тримали в напрузі Білгородську область. Війна на території рф росіянами, які налаштовані проти путінського режиму, відбувається. В різних містах рф постійно щось вибухає та горить. Пояснити це лише недбалістю росіян — кинули недопалки, можливо. Однак після масових випадків, вважаю, що путінська система почала боротися з недопалками. Тому не виключаю, що атака БПЛА на Псков відбулася завдяки патріотично налаштованим росіянам, які борються за демократичних шлях у рф. Іншої інформації поки що відносно атаки БПЛА на Псков немає. Гібридність цього конфлікту полягає в тому, що ніхто не скаже, що це зробив я. Не бачив, щоб головнокомандувач України заявив, що це ми запустили дрони по Пскову», — каже І. Козій.

На його думку, в рф не знають, хто стоїть за атакою на Псков.

«Вони кажуть, що це або Україна, або держави члени НАТО. Це просто спектакль. Можливо такий же, як і з головою ПВК Вагнер Пригожиним. А можливо це 20 тисяч „пригоженців“ почали мстити за гибель свого керівника. Якби напад на Псков вчинила Прибалтика, то вона про це сказала. Адже вона входить в Альянс. Тому без певних узгоджень та дозволів зі сторони НАТО на це б не пішла. Для цього в НАТО є відповідний механізм. Тому думаю, що починає поширюватися партизанський рух незрозумілих сил проти путінського режиму. Заяви з боку рф про причетність Прибалтики — просто істерика», — каже експерт.

На його думку, зараз головне питання, як довго Україна зможе протистояти «м'ясокомбінату» рф.

«Якщо взяти ресурс у 12−13 млн людей в рф … Важко прогнозувати, як далі буде розвиватися ситуація. Правда зараз там почалися істерики, що в росії не вистачає фахівців на відповідних виробничих чи оборонних підприємствах. Однак так звана антипутінська коаліція робить все для того, щоб Україна вистояла. Однак Україна повинна розуміти, що без власної, потужної оборонної інфраструктури, буде важко рухатися вперед. Ми повинні створювати самостійно, або з партнерами власні повітряні та морські платформи, а також підводні та наземні платформи. Треба налагоджувати виробництво. Однак не все можна виносити на загальне обговорення», — резюмує експерт.