Україна успішно застосувала далекобійну зброю власного виробництва

Президент Володимир Зеленський 31 серпня провів щоденну селекторну нараду, під час якої обговорили українське озброєння, що здатне вражати цілі на відстані 700 кілометрів.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі.

Президент зазначив, що заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про ситуацію на полі бою, оборонні та наступальні операції, та підкреслив, що рух українських військ уперед «не зупиняється.»

«Міноборони — про надходження зброї та боєприпасів. Зокрема великої партії броньованих „медеваків“ — зараз дуже потрібно. Мінстратегпром — про власне виробництво. Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена за 700 кілометрів», — вказав Зеленський.

Глава держави також розповів, що Міністерство інфраструктури готує наступні кроки в межах «зернового коридору», а уряд і ОП працюють над підготовкою до зими: енергетична система, Пункти незламності, бомбосховища.

«МВС відзвітувало про ліквідацію наслідків ворожих обстрілів, безпекову ситуацію перед стартом нового навчального року. Звіти розвідок про військові та політичні кроки наших ворогів», — додав президент.

Нагадаємо, на початку року повідомлялося, що в Україні розробили власний дрон-камікадзе у відповідь шахедам.