Агресор шукатиме нові інструменти для поширення дезінформації, — ГУР

Після затвердження у кремлі тем та наративів для чергового етапу інформаційної війни проти України росіяни шукатимуть нові способи для розповсюдження дезінформації.

Агресор шукатиме нові інструменти для поширення дезінформації, — ГУР

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Шукатимуть нових спікерів, які готові виступати ньюзмейкерами, нові медіа, які свідомо чи несвідомо можуть бути використані як майданчики для розміщення подібних наративів», ― сказав він.

За його словами, частина кремлівських агентів впливу або викрита, або втрачає ефективність, і цей факт підштовхує московитів до пошуку нових інструментів для дискредитації України.

«Коштів на це агресор не шкодує. Які б суми не виділялися на інформаційну війну ― а це десятки мільйонів доларів ― це завжди дешевше, якщо порівнювати з витратами на полі бою. ІПСО, попри свою дорогу вартість, вигідніше, аніж інвестувати у поле бою: 100 комп'ютерів дешевше, аніж один танк», ― додав представник ГУР МО.

Андрій Юсов нагадав, що затверджена на нещодавній нараді у кремлі пропагандистська тематика спрямована на розхитування українського суспільства, руйнування антипутінської коаліції та на послаблення підтримки партнерів.

«Особливо нового там нічого немає, у різній мірі це вже фігурувало. Мовляв, „немає успіху в контрнаступі“ та „суцільно корумпована держава“, ― підтримувати не потрібно», ― сказав він, наголосивши, що Україна продовжуватиме протидіяти цим наративам.

Також Андрій Юсов закликав українське суспільство критично ставитись до інформації, довіряти лише перевіреним джерелам і медіа та не посилатись на відомості з анонімних джерел.

Нагадаємо, 25 серпня в адміністрації російського диктатора відбулась нарада, де затвердили тематику нового етапу інформаційної війни проти України.