Президент Зеленський на 100% винен у корупції в уряді та місцевих адміністраціях — експерт

Президент України Володимир Зеленський, який отримав безпрецедентну довіру українців на виборах та має 100% владу в країні, винен у корупції.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Українці надали Зеленському безпрецедентну довіру. Він отримав 73% голосів українців на виборах, які йому повірили. Саме тому в нього монобільшість в парламенті. Адже українці максимально на виборах підтримали партію „Слуга народу“. В результаті Зеленський отримав безпрецедентну владу в країні, якої ще не було у жодного президента України», — каже експерт.

Він нагадав, що у В. Зеленського на 100% його генеральний прокурор та монобільшість в парламенті.

«Також на 100% його уряд, який було особисто сформовано його Офісом. Всі місцеві адміністрації особисто підпорядковуються президенту та його Офісу. Тому президент особисто несе відповідальність за все, що відбувається в Україні. Якщо президент призначає керівників, то він особисто несе відповідальність за їх роботу. Тобто, якщо призначають корупціонерів, у військові адміністрації, які розкрадають гуманітарку. Так хто за це відповідальний? Вони ж знаходяться у прямому підпорядкуванні президента. Тому треба розуміти всю серйозність ситуації та нести за неї відповідальність. Особливо, коли в країні війна», — каже експерт.

Він наголосив, що наразі поки не відбудеться корупційний скандал — влада не реагує на корупцію. Хоча у владі давно мали почистити та викинути всіх корупціонерів.

«Тому Зеленський особисто має нести відповідальність за корупцію. Тим більше під час війни. Він же не просто президент, а Верховний головнокомандувач. Тому ще раз хочу підкреслити, що він несе особисту відповідальність за все, що відбувається в країні та на фронті. Тому не треба уникати та боятися відповідальності. Треба визнавати власні помилки», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що переважна більшість українців вважають, що президент України Володимир Зеленський несе пряму відповідальність за корупцію в уряді та воєнних адміністраціях. Із цим твердженням не погодилися лише 18% опитаних.

Як показало опитування, проведене Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з Київським міжнародним інститутом соціології у липні 2023 року, 78% людей вважали, що за корупцію в українському уряді та військових адміністраціях несе пряму відповідальність президент Зеленський.