Війна показала повну бездіяльність місцевих посадових осіб, — Сергеєв

Війна показала повну бездіяльність місцевих посадових осіб, виявила попередню їхню неспроможність у підготовці до війни та подальшу некомпетентність, або навіть корупційність.

Микола Сергеєв у програмі "Суспільні діалоги"
Микола Сергеєв у програмі "Суспільні діалоги"

Про це сказав голова правління ГО «Громадська рада самоврядування» Микола Сергеєв у програмі «Суспільні діалоги» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Моє головне завдання, моєї організації — розвивати суспільство. Розвивати суспільство значить подолати охлократію», — зазначив він.

За його словами, тему, чи доречно проводити вибори під час війни, поступово «починають окучувати» українські чиновники та депутати, прагнучи залишитися при владі.

«Якщо ми прагнемо досягти реального волевиявлення народу, свободи від цієї орди на всіх рівнях і на всіх територіях, зовнішньої рашистської орди та внутрішньої корупційної, некомпетентної, не на словах, то потрібно починати не з виборів президента та не з перевиборів Верховної Ради. Бо це почне розхитувати загальну ситуацію в Україні та відволікати від мети перемоги у війні на руку різним політичним силам, які при владі, які почнуть просто займатися популізмом», — пояснив голова правління ГО.

На його думку, потрібно почати готувати суспільство та проводити вибори на місцевому рівні.

«Війна виявила все ж таки дієві команди, які є, у тому числі й волонтерські, патріотичні, громадські, антикорупційні, а головне — компетентні, ті, що підготували свої громади, або самі були підготовлені до війни. Вона виявила таких людей, що знаються на правильній мобілізації не тільки людського ресурсу, знаються на всіх ресурсах, як мобілізувати, як поставити на військові рейки тил і поставити на рейки військові й фронт. Правильне виконання та перекладання мобілізаційних планів у господарстві, переведення всієї економіки на військовий лад. Є такі люди. Їх потрібно виявляти. А війна виявить і нульових, і неспроможних, які показали і дієвих депутатів, і команди дієвих, фахових очільників громад. Їх треба теж підтримувати, просувати», — підсумував Сергеєв.