Адвокат розповів, чим закінчиться заочний арешт ексочільника МОЗ Степанова

Заочний арешт ексочільника МОЗ Максима Степанова вдавання боротьби з корупцію.

Максим Степанов
Максим Степанов

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Історія, коли Степанов був керівником державного підприємства „Поліграфкомбінат“, тягнеться дуже давно. Ця кримінальна справа також давно зареєстрована. З огляду на те, що тільки зараз йому намагаються обрати запобіжних захід, це чергове свідчення, що робиться вигляд боротьби з корупцією. Не думаю, що ця справа чимось закінчиться, як і тисячі інших справ, якими займається НАБУ. Воно було створено, щоб прибрати певні фінансові групи від потоків в Україні. Тобто НАБУ виконує чиїсь комерційні замовлення та штучно когось переслідує, замість того, щоб реально розслідувати справи ТОП- корупціонерів. Вже третій рік йде ситуація з головую Державної фіскальної служби, якого звинувачують у нестачі 2 млрд і нанесенню шкоди. При цьому за весь цей час, навіть на екстрадицію не була подана заява, щоб члена громадської ради доброчесності, який шалено злетів на соціальному ліфті, аж до голови фіскальної служби і був звинувачений у крадіжці 2 млрд, досі ніхто не шукає. Хоча він знаходиться в Німеччині», — каже Р. Кравець.

На думку адвокатах, в справах, які відкриваються проти ТОП- чиновників немає підтексту, щодо захисту економіки країни, чи притягнення їх до відповідальності або боротьби з корупцією.

«Це виключно певно бізнес розборки між бізнес-структурами за допомогою незалежного НАБУ, від якого нічого не залежить», — резюмує Р. Кравець.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому директору державного підприємства «Поліграфкомбінат» Максиму Степанову у вигляді заочного арешту.