Правозахисник прокоментував заяву ОП про юридичні проблеми для ухилянтів після повернення з-за кордону

В першу чергу мають почати притягати до відповідальності чиновників, які виїхали за кордон та не повернулися.

Правозахисник прокоментував заяву ОП про юридичні проблеми для ухилянтів після повернення з-за кордону

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

" За кордон в першу чергу тікали діти високопосадовців, які не будуть вчиняти проти дітей певні дії. Друге, а давайте з’ясуємо за якими документами чоловіки переткнули кордон незаконно. Саме з цього треба починати. Чому, якщо документи на думку ОП були незаконними чоловіків випускали за кордон. Наші прикордонники їх перевіряли і чомусь не встановили, що ці документи були сфальсифікованими. Тому питання до Держприкордонної служби. До речі, наші активісти досліджували ситуацію в Польщі та з’ясували, що багато росіян отримали українські паспорти. Виникає питання, а на яких це підставах? Тому треба притягати Міграційну службу до відповідальності", — каже правозахисник.

Він підкреслив, що не розуміє навіщо в ОП вдаються до таких маніпуляцій.

" Навіщо робити заяви стосовно того, чого насправді немає. Тому треба запитати в ОП, хто за цим стоїть та хто у цьому зацікавлений. А якщо вони вже підняли це питання, то треба спочатку розбиратися з Міграційною службою, Прикордонною службою, і зовсім інша буде картина", — каже правозахисник.

Також експерт вважає, що мають почати притягати до відповідальності чиновників, які виїхали за кордон та не повернулися, а вже потім розбиратися з чоловіками.

«Ексочільник СБУ Баканов особисто проводжав свого друга Наумова, так давайте притягати спочатку притягати посадовців втікачів до кримінальної відповідальності. Тому треба розібратися з якою метою в ОП підіймають питання про притягнення чоловіків до відповідальності. Чому ніхто не хоче порушувати питання відносно батальйону Монако? Діти чиновників живуть за кордоном, але цікаво за які гроші. Тому треба в першу чергу з’ясувати ці питання», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що радник Офісу президента Михайло Подоляк пообіцяв, що громадяни України, які ховаються від війни за кордоном, зіткнуться з «юридичними проблемами» після повернення додому.