Пропрацювала в журналістиці та не «зашкварилася»: яка людина має контролювати телемарафон

В Офісі президента повідомили, що телемарафон «Єдині новини» чекають зміни. Після призначення нового міністра культури зʼявиться людина, яка за нього відповідатиме.

Пропрацювала в журналістиці та не «зашкварилася»: яка людина має контролювати телемарафон

Політичний оглядач і аналітик Олександр Палій у коментарі телеканалу I-UA.tv розповів, ким має бути людина, яка неупереджено та незалежно керуватиме «Єдиними новинами».

«Я думаю, що це має бути професіонал, людина, яка в журналістиці пропрацювала якийсь певний серйозний час і не зашкварилася. Не брати популярних, типу Гордона, бо ця людина трохи сумнівна. Повинна бути людина, яка має ідеальне минуле за можливості та яка на своїй попередній роботі продемонструвала високий професіоналізм», — сказав він.

Також, експерт підкреслив, що цю людину має призначати не міністр культури, а громадська рада експертів, які будуть враховувати думки суспільства.

«Хоча думкою суспільства за допомогою тих же ЗМІ можна маніпулювати. Можна зробити негідника героєм, а героя зробити негідником. Але треба пробувати. Я не можу казати, що це ідеальний варіант. Це мають бути експерти не громадських організацій-одноденок, мають бути люди з великим досвідом. І, звісно, щоб вони продемонстрували свій патріотизм, любов до України, відданість. Треба пробувати щось міняти. Я думаю, що цей варіант все ж таки буде кращий, ніж варіант, коли міністерство когось підбирає та призначає самостійно», — пояснив Палій.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.