За дешевий піар ми заплатили, платимо й будемо платити дуже великою ціною, — Шишкін

За дешевий піар ми заплатили, платимо й будемо платити ще невідомо скільки дуже великою ціною. Але інформацію та право на інформацію не треба ототожнювати з розумінням піару.

Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"
Віктор Шишкін у програмі "Чистка влади"

Про це сказав суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін у програмі «Чистка влади» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv.

«Я якраз у слово „піар“ вкладаю негативне явище, тому що інформація — це повідомлення суспільства про якісь події, вона може носити злегка помпезний характер, характер, який спрямований на підняття духу, трагічний може бути характер. А піар — це коли люди подають інформації з точки зору власного красування. Тому піар в принципі, як на мене, має негативний характер, розуміючи, що він спрацьовує на шкоду нашої сьогоднішньої боротьби проти московського агресора», — зазначив він.

Міністр оборони, на його думку, — це за великим рахуноком завідувач господарства.

«Це політик і водночас постачальник всього для Збройних Сил. Це політично-адміністративна посада. Якщо говорити про Європу або інші країни, то шефом будь-якого Генерального штабу є зараз генерал. Міністри оборони ходять у піджаках або в спідницях (бо третина міністрів оборони Європи — це жінки), тобто цивільні особи», — підкреслив гість програми.

А за воєнні операції повинні говорити зі знанням справи ті, хто безпосередньо має відношення або до воєнних дій, або до планування будь-яких бойових операцій, додав Шишкін.