Радбез ООН зараз окуповано Китаєм та рф — експерт

Переформування ООН, буде можливо після поразки росії та її розпаду.

Радбез ООН зараз окуповано Китаєм та рф
Радбез ООН зараз окуповано Китаєм та рф

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віталій Кулик.

Саміт щодо «формули миру» — це політика України, яку просувають на міжнародній арені. Тому Генасамблея ООН є тим майданчиком, де можна і треба просувати цю ініціативу. Там можна отримати максимальну підтримку формули миру і формалізувати її у вигляді підписів та участі, як з ситуацією з трибуналом для росії, так і з ситуацією великого саміту миру. Також це майданчики пошуків партерів для гарантії безпеки України в майбутніх переговорах. Те, що зараз робить президент — правильна дія. Однак не впевнений, що формула миру буде реалізована повною мірою. Але її можна використовувати для досягнення тактичних позитивних моментів для України", — каже експерт.

Він наголосив, що Радбез ООН зараз окуповано Китаєм та росією.

«Тому це патовий інструмент, який ні на що не впливає. Його треба перезапустити. Для цього треба підштовхувати наших західних партнерів та колег. Ми маємо туди йти. Однак не варто чекати, що це відбудеться завтра. Скоріш за все, питання переформування ООН, буде можливо після поразки росії та її розпаду. Це знову має бути організація, яка виступає за мир та запобігає конфліктам. Однак це питання віддаленої перспективи», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, закликав держави долучитись до підготовки саміту щодо запропонованої Україною «формули миру».