ЗСУ просуваються біля Бахмута — ISW

Українські військові продовжують наступальні операції на Бахмутському напрямку і здійснюють просування. Крім того, Сили оборони України відбивають атаки російських військ на інших напрямках.

ЗСУ просуваються біля Бахмута
ЗСУ просуваються біля Бахмута

Про це йдеться у звіті (ISW).

За російськими джерелами, 3 жовтня українські сили виконали локалізовані атаки на лініях Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Російський агрегатор новин твердив, що 3 жовтня російські війська вдалося просунутися у напрямку Кислівки (20 км на південний схід від Куп'янська). Геолокаційні кадри, опубліковані 3 жовтня, показали, що російські війська слідом трохи просунулися на південний захід від Кремінної.

Генштаб ЗСУ повідомив, що війська РФ не вели наступальних дій на Куп’янському напрямку і безуспішно атакували поблизу Макіївки.

Російський військовий блогер також повідомив, що війська РФ здійснили невдалу атаку поблизу Макіївки.

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що українські війська продовжують наступальні операції на Бахмутському напрямку. На 2 жовтня російський «воєнкор» зазначив, що українські сили поступово рухаються в напрямку Кліщіївки та Андріївки (10 км на південь від Бахмута) з метою прориву оборони Російської Федерації біля залізниці.

Генштаб Збройних Сил України повідомив, що російські війська безуспішно атакували позиції поблизу Андріївки.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Російське Міністерство оборони стверджувало, що війська Російської Федерації відбили зазначені українські атаки поблизу Красногорівки (безпосередньо на захід від Донецька), а також у Авдіївці та Мар'їнці.

Генштаб ЗСУ стверджував, що російські війська здійснили невдалі атаки на схід від Степового та поблизу Авдіївки, Первомайського, Красногорівки, Мар’їнки і Новомихайлівки.


Джерело: ISW