Злив інформації — експерт розповів, чому законопроєкт 8087 загрожує нацбезпеці України

Законопроєкт 8087 загрожує нацбезпеці України, адже вся інформація з Міноборони, СБУ та інших органів чи відомств, завдяки кротам може опинитися у рф.

чому законопроєкт 8087 загрожує нацбезпеці України
чому законопроєкт 8087 загрожує нацбезпеці України

Про це під час ефіру заявив президент ІТ компаній «Адамант», віцепрезидент Української спілки Промисловців та Підприємців — Іван Пєтухов.

«Як тільки все з’явиться в одному місці, тобто вся інформація та повноваження в одному органі, то москві буде легше проплатити та тримати там одного чи кілька кротів, ніж по різним відомствам. Для того, щоб збирати інформацію. Все буде центрально інтегровано. А ще до цього додадуть електронний військовий квиток і буде 100% злив інформації», — каже І. Пєтухов.

На його думку, у таких потужних країнах, як у США, кожне силове відомство має свою базу.

«Воно відповідає за інформацію та цю базу, а не так, як у нас. Зокрема, в Україні створюється база даних, з бюджету кидаються шалені кошти її на розробку. Однак саме на розробку, а не на базу. А коли вона стане на баланс, вартість такої бази може дорівнювати 1 грн. Якщо ж з неї зникне інформація, ціна якої 1 грн, то згідно Кримінального кодексу, це просто дрібничка. Адже жодної відповідальності за злив інформації в Україні не існує», — каже експерт.

Він зазначив, що на Заході вже наголошують, що закопроєкт 8087 загрожує нацбезпеці України

«Тож виникає питання, чому правоохоронні органи не розбираються з нардепами, які знищують країну. Зокрема, які пропонують законопроєкти, що загрожують нацбезпеці, а ж з Гетманцевим, який знищує економіку. А він, до речі, робить все для знищення підприємницької діяльності. Зокрема, це стосується блокування податковій накладних. Це бачить весь світ. Тож Верховна Рада має вирішувати питання, які заважають нам подолати ворога та підіймати економіку. Однак в парламенті під час війни навпаки, створюються корупційні складові. Зокрема, завдяки законопроєкту 8087 Держспецзв’язку зможуть 24 /7 перевіряти всіх, за ким вони будуть слідкувати, а це прямий шлях до корупції», — резюмує І. Пєтухов.

Нагадаємо, що скандальним законопроєктом № 8087 вже зацікавилися у США. Про це стало відомо з американського видання The Daily Beast. Зокрема, в США вважають, що законопроєктом № 8087 можуть скористуватися росіяни.