СБУ затримала зрадника на Дніпропетровщині

СБУ затримала на Дніпропетровщині зрадника, який працював на кремлівського «воєнкора» Татарського.

СБУ затримала зрадника Дніпропетровщині
СБУ затримала зрадника Дніпропетровщині

Контррозвідка Служби безпеки провела на Дніпропетровщині багатоходову спецоперацію, у результаті якої затримано ще одного агента головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Він збирав розвіддані про переміщення Сил оборони у напрямках східного та південного фронтів.

З листопада 2022 року по квітень 2023 року всю отриману інформацію фігурант дистанційно надсилав своєму «зв'язковому» — російському «воєнкору» Владлену Татарському.

У подальшому кремлівський пропагандист передавав її представникам воєнної розвідки рф.

Після ліквідації ворожого блогера агент намагався «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ все одно вийшли на ворожого поплічника, встановили його місцезнаходження і затримали.

За даними слідства, агентом виявився мешканець одного із міст поблизу Дніпра. Ворожий інформатор має дві судимості та загальний тюремний «стаж» майже 8 років, який отримав за крадіжки, незаконне заволодіння транспортними засобами, хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

За наявними даними, Татарський дистанційно завербував його восени 2022 року і запропонував співпрацю на користь рф.

У поле зору ворожого блогера зрадник потрапив через власні антиукраїнські коментарі, які публікував на одному з прокремлівських Телеграм-каналів, пов’язаних з російським гру.

Для збору розвідданих фігурант регулярно об’їжджав околиці Дніпра та приховано фіксував маршрути руху підрозділів ЗСУ.

Після кожного «сеансу» зв’язку з агресором він ретельно видаляв усі відправлені повідомлення.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь окупантів.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за координації Департаменту контррозвідки СБУ та процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.