Виробник «Іскандерів» і «Кинджалів» досі отримує комплектуючі з Європи та інших країн

Коломенська корпорація «Конструкторське бюро машинобудування» (КБМ), що виготовляє «Іскандери» та «Кинджали», продовжує отримувати комплектуючі з Європи та інших країн за допомогою фірм-посередників.

Ракета Х-47М2 "Кинджал" на літаку МІГ-31К
Ракета Х-47М2 "Кинджал" на літаку МІГ-31К

Про це повідомляє The Insider.

Зокрема, журналісти з'ясували, що корпорація, що входить до складу Ростеху, одержує американські чіпи для ракет з Китаю. Їх закуповує московська компанія ТОВ «ЕТС Електронікс», створена 2021 році, у китайської фірми ETC Electronics Limited.

Інші комплектуючі для ракет КБМ отримує із Європи. Наприклад, камери тепла та холоду імпортуються з Польщі через московську компанію ТОВ «Остек-Тест», а токарні верстати для КБМ закуповує у Німеччині ТОВ «KEB-Рус». Фірми-посередники також закуповують продукцію для КБМ у виробників з Литви, Латвії, Бельгії та Великої Британії.

Керує «Конструкторським бюро машинобудування» ще з радянських часів Сергій Пітіков. Його донька Майя Пітікова, за даними видання, живе неподалік Мальмо у Швеції. У розмові з журналістами вона заявила, що «путінський режим веде злочинну, криваву, безглузду війну», але від інших коментарів відмовилася: «Я не готова брати участь у розмові, яка з самого початку спрямована проти мого батька».

Нагадаємо, 13 жовтня британська розвідка зазначила, що ворог накопичує ракети для ймовірних атак по критичній інфраструктурі в зимовий період.