ЗСУ розширюють відбитий у ворога плацдарм на лівому березі Дніпра, — ISW

Українські військові форсували Дніпро, щоб закріпити позиції та підготуватися до наступу на лівий берег Херсонської області.

ЗСУ розширюють відбитий у ворога плацдарм на лівому березі Дніпра
ЗСУ розширюють відбитий у ворога плацдарм на лівому березі Дніпра

Збройні сили України минулої доби продовжили свою активність на лівому березі Херсонської області та навіть досягли підтверджених успіхів.

Як повідомляють аналітики ISW з посиланням на відео з геолокацією, українські війська незначно просунулися на південно-західному куті ферми з виробництва сонячних панелей поблизу Підстепового.

Водночас інші відео підтверджують, що Сили оборони утримують позиції у будинках у Кринках. Російський військовий блогер також підтвердив, що позиційні бої продовжуються в Кринках і вздовж лінії Піщанівка — Пойма.

Ворог же продовжив лютувати і атакувати правий берег Херсонської області. Південне оперативне командування України заявило, що окупаційні війська завдали дев'ять авіаударів 50 бомбами по населених пунктах минулої доби.

Нагадаємо, наприкінці жовтня повідомлялося, що українська диверсійно-розвідувальна група висадилась поблизу Підстепного та захопила ділянку дороги, що сполучає села Пойма, Козачі Лагері та Кринки на лівому березі Дніпра.