Стало відомо, в якому стані будівництво укриттів для ліцеїв в Українці на Київщині

Будівництво укриття для Академічного ліцею № 1 в Українці в Київській області наразі завершено, однак ще не введено в експлуатацію, оскільки очікується його реєстрація державною комісією.

Академічний ліцей №1 в місті Українка
Академічний ліцей №1 в місті Українка

Про це повідомив міський голова Олександр Туренко в коментарі телеканалу …

«Будівництво майже закінчено, зараз комісія державна буде його приймати, бо там процедура введення в експлуатацію не проста. Вона приймається, вводиться в експлуатацію, береться на облік в ДСНС — там ціла процедура велика. Як тільки державна реєстрація проходить, ми ріжемо стрічку і запускаємо в роботу. У найближчий час, я думаю, що ми вже стрічку переріжемо. Воно (укриття, — ред.) вже готове», — сказав він.

Також Туренко зазначив, що як тільки укриття введуть в експлуатацію, а влада отримає паспорт на нього, то наступного дня школа може починати навчальний процес офлайн.

Однак, за його словами, будівництво укриття для Академічного ліцею № 2 ще триває.

«Друге буде трохи пізніше, бо там складніше будівництво. Це різні проєкти. І там клас будівництва інший, воно складніше. Я думаю, що там ще тижні три, як мінімум, буде. По графіку будівництва ще десь тижні три», — зазначив міський голова.

В Українській громаді на сьогодні шість навчальних закладів середньої освіти: два в Українці та по одному в Трипіллі, Халеп'ї, Витачеві й Жуківцях.

«Халеп'я — школа працює вже в повноцінному режимі. Трипілля — ми запроєктували зараз таке саме укриття, як в Українці, тільки воно менше по своїй площі, бо дітей там менше. Витачів — у нас уже введено в експлуатацію, запущено», — поінформував Туренко.

Нагадаємо, наприкінці вересня ми повідомляли, що жителі міста Українка скаржилися на відсутність укриттів при деяких навчальних закладах. Відтак ці школярі не могли навчатися офлайн. Водночас тоді тривало будівництво укриттів для двох ліцеїв, яке мали закінчити до 31 жовтня. Планувалося, що учні АЛ № 1 підуть до школи з 20 жовтня, а учні АЛ № 2 — на тиждень пізніше.