Деколи росія запускає по Україні понад 50 керованих авіабомб протягом одного дня, — Ігнат

Останнім часом значно зростає кількість керованих авіабомб, які запускає росія по прифронтових територіях та позиціях українських військ — на день їхня кількість може перевищувати 50.

Юрій Ігнат
Юрій Ігнат

Про це у понеділок, 6 листопада, під час брифінгу в Медіацентрі «Україна» повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, приблизно пів року тому спостерігалося «поодиноке застосування» керованих авіабомб з літаків Су-34, Су-35 — в основному це був Бериславський район Херсонської області.

«Сьогодні ми бачимо застосування цих бомб фактично по всій лінії бойового зіткнення. Десятки й десятки, понад пів сотні в день, буває, бомб летять по позиціях українських військ і по прифронтових територіях», — розказав Ігнат.

Він пояснив, що для боротьби з цим озброєнням треба пригнічувати діяльність тактичної авіації: літаків Су-34, Су-35, допоміжних літаків, гелікоптерів.

Протидіяти варто засобами протиповітряної оборони далекого радіусу дії, а також винищувальною авіацією, літаками західного виробництва, які в перспективі може мати Україна, додав речник командування Повітряних сил.

Нагадаємо, 5 листопада російські окупанти атакували Херсонську область 87 авіабомбами — це найбільша кількість за весь час повномасштабної війни росії проти України.