США випробували ракету, що замінить ATACMS

Lockheed Martin завершила виробничі кваліфікаційні випробування нової балістичної ракети Precision Strike Missile.

США випробували ракету, що замінить ATACMS
США випробували ракету, що замінить ATACMS

Про це повідомляє служба розповсюдження візуальної інформації Міністерства оборони США.

Армія США стала на крок ближче до того, щоб поставити на озброєння свою нову ракету Precision Strike Missile (PrSM) після успішного випробування зброї малої дальності цього тижня на ракетному полігоні White Sands у Нью-Мексико.

В понеділок представники міністерства оборони заявили про запуск ракети з ракетного комплексу M142 HIMARS в рамках першого кваліфікаційного випробувального польоту.

«Попередні результати випробувань показують, що ракета Precision Strike Missile Increment 1 справлялася номінально з точки зору прогнозованої траєкторії польоту, летальності, близьковертикального кута ураження та висоти розриву», — повідомили військові.

Остаточний звіт про льотні випробування буде опублікований лише в грудні 2023 року. Однак представники Lockheed в окремій заяві повідомила, що для ураження цілі ракета подолала «найкоротшу дальність польоту» на сьогоднішній день — менше 85 кілометрів.

«Політ на малу дальність є найбільш напруженою, динамічною задачею для ракети, оскільки вона маневрує на гіперзвукових швидкостях, щоб вийти на ціль. Це випробування перевіряє структурну цілісність ракети та здатність управління траєкторією», — повідомила пресслужба компанії.

У випадку якщо остаточний звіт міністерства оборони підтвердить успішне проходження кваліфікаційних випробувань, ракета може бути прийнята до ранньої експлуатації вже на початку 2024 року.

Очікується, що PrSM замінить ракети MGM-140 ATACMS, котрі є основним засобом ураження сухопутних військ на оперативно-тактичній глибині. Нова ракета забезпечить більшу дальність ураження при застосуванні зі стандартних пускових установок.