Україна зобов’язана контратакувати пропаганду рф — Віктор Шишкін

рашисти активно створюють «експертів», «політологів» чи «письменників», розкручують їх, а потім спрямовують пропаганду в світові медіа чи видавництва, а Україна чомусь бездіє.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Інформаційна війна дуже важка, тому що інформаційний вплив дуже важлива складова. Також інформаційна та політична війна — це складова діяльності будь-якої розвідки. Особливо радянської. До речі, в КГБ існував відділ політичної розвідки та контррозвідки. А інформаційна робота — один із складників роботи політичної розвідки, а також пропаганди. І найстрашніше, коли є правда та брехня — це полу правда, коли брехня вмонтована в елементи правди», — каже В. Шишкін.

За його словами, Україна зобов’язана контратакувати пропаганду рф.

«Де наші посольства та консульства? Де наш пресаташе по культурі? Тобто, де їх інформаційна контрробота. Адже рашисти активно створюють «експертів», «політологів» чи «письменників», розкручують їх, а потім спрямовують в медіа чи видавництва як, так би мовити, нейтральних і незаангажованих експертів з питання московитсько-українських відносин. Тож виникає питання, де нормальна управлінська діяльність? Адже дипломатія та зовнішньополітична діяльність — це конституційний обов’язок президента. А чи працюють наші спецслужби? Всі забули, що у нас є зовнішня розвідка, яка має досліджувати таких експертів та пропагандистів. «, — каже В. Шишкін.

За його словами, ексканцлер Німеччини Ангела Меркель, у свій час могла співпрацювати з КГБ.

«Як донька пастора могла опинитися у спецелектротехнічному ВНЗ Ленінграду. Куди не брали радянських студентів. А чи не було це завдання зовнішньої розвідки? Тож чому наші спецслужби не піднімуть це питання та не розкажуть нашому та німецькому народу, хто є хто», — резюмує В. Шишкін.