Україна підходить до найкритичнішого періоду у повномасштабній війні з рф — експерт

У нас не вистачає коштів через велику дірку в бюджеті також немає гарантій покриття цього дефіциту бюджету зі сторони західних партнерів, а промисловість та вся економіка і суспільство не переведені на військові рейки.

Україна підходить до найкритичнішого періоду у повномасштабній війні з рф
Україна підходить до найкритичнішого періоду у повномасштабній війні з рф

Про це у коментарі i-ua.tv повідомив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Запитання до української влади, чому вони не готувалися до війни? Адже півсвіту кричали, що рф нападе. Чому було розміновано Чонгар та Схід? Чому поприбирали бойові бригади з Гостомеля та Північного напрямку, а також з Херсонського напрямку. Чому зараз влада не організовує виробництво зброї, а пускає гроші на цивільне будівництво? Причина одна і та ж сама — влада в Україні абсолютно не турбується про реальний стан на фронті. Ця влада живе іншими інтересами. В ній дуже багато агентів рф та співчуваючих „русскаму міру“. Тому допоки суспільство не поставить на місце цю владу, або не змінить її на іншу патріотичну — нам перемоги не бачити. Зараз ми підходимо до найкритичнішого періоду в цій повномасштабній війні. Адже у нас не вистачає кошітв через велику дірку в бюджеті, немає гарантії покриття цього бюджету зі сторони західних партнерів, коли США та інші країни зменшують, або зовсім не гарантують допомогу, а наша промисловість та вся економіка і суспільство досі не переведена на військові рейки. Саме тому ми підходимо до критичного періоду у війні, і це загрожує нам програшем. Саме тому треба пробудитися суспільству та діяти», — каже В. Жердицький.

За його словами, влада досі не прокидається, а продовжує знімати «відосіки» та піаритися замість того, щоб діяти.

" Якби влада прокинулася, вона б почала видавати відповідні розпорядження, накази, закони та контролювати їх виконання. Зокрема, вони мають стосуватися виробництва всього, що необхідно для фронту. Поки лише влада «трепається» у ЗМІ. Це не прокидання влади — це черговий піар та гра на публіку. Адже кілька тижнів тому голова РНБО сказав, що в нас немає можливості переводити економіку на воєнні рейки. Влада продовжує грати в свою гру. Суспільство має прокинутися, інакше нас чекають дуже критичні на погані часи", — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що рф не відмовляється від цілі «знищити Україну як державу, і готується до тривалої війни», зазначив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час виступу на форумі Halifax International Security Forum.

За його словами, «Кремль може запустити тотальну мобілізацію після проведення президентських виборів у березні 2024 року».

Український чиновник зазначив, що «рф змогла адаптуватися до обмежувальних заходів, введених західними країнами у відповідь на широкомасштабну військову агресію проти України, та постійно вливає кошти у свою оборонну сферу».