Закон про визнання освіти, отриманої в окупації, загрожує національним інтересам України — правозахисник

Закон про визнання освіти на окупованих територіях прийнято не в інтересах українського народу, а в інтересах колаборантів.

Рада ухвалила закон про визнання освіти, отриманої в окупації
Рада ухвалила закон про визнання освіти, отриманої в окупації

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

" Українці мають всі права скасувати цей закон. Більш того, Верховна Рада сьогодні втратила свої повноваження. Крім того, парламентарії продовжують знущатися над українцями. Вони не хочуть виконувати вимоги Конституції", — каже правозахисник.

На його думку, суспільство має забов’язати діяти Раду тільки в інтересах українського народу або ж притягнути депутатів до кримінальної відповідальності. Для, щоб нардепи не приймали таких скандальних законів.

" Вони не в інтересах українського народу, а в інтересах колаборантів. Все, що знаходиться за межами інтересів українського народу, має ознаки держзради. Визнавати освіту на окупованих територіях, треба було шляхом фільтрації. Адже там є такі спеціальності, як вчителі чи правоохоронці, які пропагандують руський мир. Таким чином через цей закон хочуть протягнути інтереси «рускоязичних». Однак за рішенням КСУ у нас є тільки український народ. Нагадаю, що росіяни завезли на окуповані території російських вчителів та викладачів, які викладали програму за російськими стандартами учням", — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що депутати Верховної Ради ухвалили проєкт закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Для підтвердження результатів знань, здобутих на тимчасово окупованих територіях, людям необхідно буде лиш пройти атестацію. Утім, таким чином можна буде підтвердити лиш 75% обсягу освітньої програми вишів. Також уряд затвердить перелік спеціальностей та професій, навчання на яких не визнаватиметься.