Україна звернулася до Туреччини стосовно розмінування Чорного моря

Україна закликала Туреччину долучитися до розмінування акваторії Чорного моря, яка забруднена вибухонебезпечними предметами внаслідок російської агресії.

Україна звернулася до Туреччини стосовно розмінування Чорного моря
Україна звернулася до Туреччини стосовно розмінування Чорного моря

Про це на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Повідомила пресслужба Міноборони України, 27 листопада.

За словами Павлюка, Україна наразі найбільш замінована країна у світі — 174 тисячі квадратних кілометрів території мають потенційне забруднення.

«З них 14 тисяч — це водні акваторії. Росія продовжує скидати бомби — це загроза не тільки для України, але й для усіх країн, що мають вихід до Чорного моря. Тому ми сподіваємося на співпрацю в цьому напрямку нашої спільної безпеки», — зазначив перший заступник глави Міноборони.

Посол від імені турецького уряду подякував за рятувальну місію від України з ліквідації наслідків лютневого землетрусу у південному і південно-східному регіонах Туреччини.

Мустафа Левент також наголосив, що Турецька Республіка завжди стоятиме на принципах поваги до територіальної цілісності та суверенітету України.