Перехід на військові рейки — це більш раціональне використання бюджетних коштів, — Горбаченко

Суспільство повинне розділити, що таке створення військово-промисловий комплекс, а що таке перехід на військові рейки. Перехід на військові рейки — це більш раціональне використання бюджетних коштів, направлення на те, що потрібно військовим.

Сергій Горбаченко в програмі «Точка зору»
Сергій Горбаченко в програмі «Точка зору»

Про це сказав офіцер ЗСУ у відставці, правозахисник Сергій Горбаченко в програмі «Точка зору» з Олексієм Якименком на телеканалі i-ua.tv. На його думку, наразі суспільство розділяють.

«Для одних — війна, а в інших — на рівні підсвідомості доходить до того, що цю війну треба закінчувати, їздити по хороших дорогах, бруківка, зелень. От якби кожен, хто про це каже, побував на Донбасі, зрозумів те, що відбувалося на окупаційних територіях, на півночі України. Це настільки психологічна травма для людей знаходитися в окупації, розуміти, що завтра можуть не прокинутися», — зазначив гість програми.

Тому, за його словами, військово-промисловий комплекс — це окремо.

«Це раціонально треба розуміти, де наші заводи по зброї, нам треба високоточна зброя. У нас же були розробки снайперських гвинтівок. А головне — це саме економіка, бюджет, не дороги. Ті, хто у Верховній Раді, підвищили собі заробітну плату, вони подали суспільству стратегічний план захисту держави, що і як відбувається? Як вони захищають інтереси України на міжнародній арені? У них нічого немає. А щодо тактичного плану, вони взагалі не мають права сунути носа до військових», — підкреслив Горбаченко.