рф буде і дали втягувати світ у локальні війни — ексзаступник Генпрокурора України

росія буде і дали втягувати світ у локальні війни, тому її давно треба виключити з Радбезу ООН.

Антониу Гутерриш Генсек ООН
Антониу Гутерриш Генсек ООН

Про це в коментарі заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році Микола Голомша.

«Блокада українських фур в Польщі до якої долучилася Словаччина, відбувається не без кривих лап кремля. Ми бачимо та чуємо, що йде інформаційний супровід цих питань. Вже не кажучи про Угорщину, яка зробила свій вибір. Вона явно перейшла на бік рф. ЄС має дати цьому оцінку. У заявах керівництва Угорщини Орбана та Сіярто відсутня будь-яка логіка, а також принципи міжнародного права. Адже вони вважають, що раз рф зайняла території України, то їх треба віддати. Плюс ми знаходимося в оточенні націоналістичних держав. В них високорозвинутий патріотизм. Вони прагнуть розширити свої території. Зокрема, чому на території України роздають паспорти Угорщини чи Румунії? Це ж рашистська технологія. Адже рф прагне забрати наші території. Кубань та зелений й малиновий клин — це також Україна. Колись нас було 89 млн, це почув Сталін, а росіян було 55 млн. Тому Сталін вирішив ввести голодомор, шоб зменшити кількість українців. Ми пережили 3 голодомору та втратили 15 млн населення. Сьогодні відбувається етноцид. росіяни розстрілюють будинки, знищують книжки, культури, пам’ятники, релігію», — каже М. Голомша.

За його словами, наша зовнішня розвідка та контррозвідка має прогнозувати та випереджати події.

«росія буде і дали втягувати світ у локальні війни. Створивши сітку локальних війн, в кремлі вважають, що завдяки цьому загубляться. При тому, що вони повністю знищили Маріуполь. Це випалена земля. Там загинуло більше 100 тис людей. В Радбезі ООН кажуть, що загинуло не більше 10 тис людей. Зараз рашисти викидають з нього українців та завозять туди росіян, те ж саме відбувається в Криму. Чому про це мовчить МЗС України? На чию корить це вібувається», — каже М. Голомша.

Він наголосив, що питання кожного обстрілу рф мирного населення України треба виносити на Генасамблею ООН. Як може агресор сидіти в Радбезі?

«Вона ближче до громадянського суспільства і там немає таких заборон, як в Радбезі ООН. Однак Гутерриш повинен поставити на порядок денний питання про виключення росії з Радбезу ООН. Всі знають, що їх ніхто не обирав. Вони вирішили, що стали правонаступником радянського союзу. Треба впроваджувати заходи проти рф, яка по всьому світу роздмухує конфлікти», — резюмує М. Голомша.