Блокада українських фур в ЄС — рука кремля, з якою треба боротися — політолог

Потрібно припинити позиціювання України, як токсичної країни для Євросоюзу.

Блокада українських фур в ЄС – рука кремля, з якою треба боротися
Блокада українських фур в ЄС – рука кремля, з якою треба боротися

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Ми бачили дії словаків та поляків, щодо ситуації українських фур в Польщі. Однак після обрання в Польщі нового прем’єра Туска, який заявив, що треба закривати блокаду, ми розуміємо що вона повністю втратить економічні вимоги страйкарів. Хоча вимоги не будуть задоволені. Зазначу, що Угорщина та Словаччина доєдналися до протестів, в якості підтримки польських колег. Після очищування польсько- українського кордону, ми побачимо, що ніякої блокади з боку Угорщини та Словаччини не буде. Однак картинку вони зробили, що три країни ЄС блокують кордони з Україною ніби то через преференції українських водіїв», — каже І. Чаленко.

На його думку, припинення блокади не означає, що ця тема повністю відійде в минуле. Далі її будуть модернізувати та показувати, що ЄС занадто багато робить для України.

" Тому пільги та іншу допомогу Україні, яку надалі на час повномасштабного вторгнення, ніби то треба скасовувати. Але приєднання угорців — лише створення картинки, що не лише поляки займаються цією справою. Іншою стороною, це сигнал про московську агентуру на сході ЄС, яка присутня на цих акціях протесту. Це один з вимірів для боротьби з нашою державою для перекриття постачання продуктів для нашої армії. Також волонтери кажуть, що на фронт затримуються постачання дронів саме через те, що фури стояли на кордоні з Польщею", — каже І. Чаленко.

На його думку, потрібно припинити позиціювання України, як токсичної країни для ЄС.

" Для цього треба збільшувати діалог з країнами ЄС та здійснювати більш широку комунікацію на парламентському рівні. Адже наші опоненти намагаються бити на емоцію та низові потреби. Начебто українські біженці спричиняють нестабільність в ЄС, а український бізнес, зокрема, водії приносять збитки для європейців. Ці стереотипи треба ламати, яка формуються у інформаціному сегменті ЄС", — резюмує експерт.