Ми маємо готуватися до затяжної війни — Голомша

Влада на чолі з президентом В. Зеленським має опікуватися питанням ресурсного забезпечення та максимально використовувати майданчик ООН для ураження рф на всіх фронтах.

https://www.youtube.com/watch?v=zmikvFb2fPA&t=2052s
https://www.youtube.com/watch?v=zmikvFb2fPA&t=2052s

Про це в коментарі заявив перший заступник Генерального прокурора України в 2014-му році Микола Голомша.

«ООН єдиний міжнародний майданчик, на який можна опиратися. Ним треба вправно користуватись. Адже з боями треба пробити питання, щоб воно було поставленою. Люди, які прийшли до влади в Україні не мають практики та стосунків з ООН. А міжнародне право треба використовувати. Ми потребуємо дуже суттєвої активізації. В той же час ООН постійно використовує майданчик ООН, з якого інформація розтікається по всім країнам світу», — каже М. Голомша.

На його думку, Україна потребує стратегії нацбезпеки.

«В ній мають бути всі питання міжнародного характеру та внутрішнього відносно захисту нашої енергетичної системи, мови та культури. У нас є всі щупальці та важелі впливу, щоб ми могли системно контролювати та вираховувати дії рф. У нас є для цього кадри. Зокрема, працівники ГУР. Діяти треба на випередження», — каже М. Голомша.

На його думку, СБУ, ГУР та ЗСУ ведуть роботу, щодо нанесення ударів по рф.

«Сили оборони нищать логістику ворога. Однак ми маємо мати інструментарії. Тобто боєкомплект, щоб знищувати логістику на території рф. Ми зобов'язані це робити. Ми маємо бити по точках, де виготовляється це смертельне зло. Нам потрібно напрацювати свої засоби ураження, щоб бити по росії. Для того, щоб нам не розповідали, куди ми маємо право бити, а куди — ні. На жаль, попередня влада розпродала весь наш боєкомплект», — зазначає М. Голомша.

При цьому він підкреслив, що президент В. Зеленський має дослухатися порад главкома В. Залужного та його команди.

«Також влада на чолі з президентом має опікуватися питанням ресурсного забезпечення. Ми маємо готуватися до затяжної війни та перевести економіку на воєнні рейки. Це боротьба за нашу країну», — резюмує М. Голомша.