Скандал з формою АРМА: нові подробиці (ДОКУМЕНТ)

Працівники АРМА на держслужбі влаштували маскарад. Хоча в агенції так не вважають, зазначивши у відповіді, що мають право так вдягатися згідно Конституції.

Скандал з формою АРМА
Скандал з формою АРМА

Про це заявив голова Громадської Ради при АРМА Ігор Чобітько.

«Ми звернулися до АРМА, чому на керівному складці агенції невстановленого зразка одяг. За які кошти його придбали та якими нормативно правовими актами врегульовано його носіння. Запрошуємо СБУ розібратися у ситуації. На форменому одягу АРМА є знаки відмінності — шеврони. Якщо порівняти з емблемою АРМА, то на ній три зірочки, а на шевронах 5 зірочок. Ми звернулися до АРМА з цим питанням. У відповіді зазначається, що законодавством не передбачено встановлення норм та розрізнення одягу і що кожен має право на достатній життєвий рівень для себе, що включає одяг, згідно 148 статті Конституції. Однак одяг має буди офіційно ділового стилю та відповідати загальним вимогам пристойності та етичній поведінці посадових осіб. Тому працівники АРМА дотримуються офіційно- ділового стилю. Тож виникає питання, в АРМА нас вважають за дурнів? Форма АРМА дуже схожа на одяг правоохоронців. Однак працівники агенції не є правоохоронцями. Тому одяг АРМА вводить в оману суспільство, щодо причетності працівників агенції до правоохоронних органів під час воєнного стану. Це не діловий стиль. Ви на державній службі, для кого цей весь маскарад?», — каже І. Чобітько.

За його словами, голова АРМА О. Дума заявила, що спільно з СБУ буде проводити активну діяльність, щодо заарештованих активів. Хоча вони ще законодавчо неврегульовані.

«Ви що перебираєте на себе повноваження парламенту? Або ви хочете діяти спільно з СБУ не керуючись законами України? Антикорупційну Раду АРМА було утворено у незаконний спосіб. Тому отруєне дерево не може функціонувати далі. Воно дає отруєні плоди. Все треба робити по закону. Однак замість цього в АРМА керуються власними наказами та домислами», — резюмує І. Чобітько.

Нагадаємо, що в АРМА майже півмільйона «чорних коштів» пішли на форму або глянцевий піар.