Відкуп та мобілізація через лотерею: Безугла та Милованов це вороги народу — адвокат

Заяви нердепки від Слуги Народу Мар’яни Безуглої та голови члена наглядової ради «Українська оборонна промисловість Тимофія Милованова порушують Конституцію.

Безугла та Милованов це вороги народу
Безугла та Милованов це вороги народу

Про в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Те, що сказала Безугла є політтехнологію. Ця пропозиція суперечить нормам Конституції. Адже за Конституцією незалежно від матеріальних статків та національності у нас всі рівні. Не можна розділяти осіб за статками. Це пряма дискримінація та порушення закону. Крім того, що обов’язок захищати державу не залежить від статків. Це обов’язок будь-якого громадянина. Тому Безугла демонструє не тільки повне незнання закону, а й неповагу до України. Вона вважає, що в країні можна встановлювати касти в залежності від матеріального становища. Вважаю, що Безугла працює на користь країни агресора та вчиняє своїми діями, законопроєктами та заявами державну зраду. Адже вони деморалізують ЗСУ, вносять розкол в суспільство та підривають довіру українців до державної влади. Тому Безуглу треба не тільки позбавити депутатського мандату та притягти до криманільної відповідальності», — каже Р. Кравець.

На його думку, СБУ має звернути уваги на заяви Тимофія Милованова, які суперечать нормам Конституції.

«Щодо заяви Милованова, щодо лотереї, згідно з результатами якої будуть мобілізувати, то з огляду на те, що він сам собі поставив діагноз дебіла, а його призначили на посаду члена наглядової ради «Українська оборонна промисловість», СБУ треба звернути увагу на його вислови та пропозиції. Він є відповідальною посадовою особою. А його заяви суперечать Конституції. Адже згідно з неї обов’язок захищати державу однаково покладено, як на президента так і на будь-якого українця, не залежно від його статусу. Тому заяви Милованова залежать про повне нерозуміння законодавства та Конституції України, а і взагалі умов державотворення та керування державою. Допуск таких осіб на посади, пов’язаних з виконанням функцій держави, потрібно максимально обмежити. Адже Безугла та Милованом демонструють повну неповагу до держави своїми заявами та підривають зсередини державну владу.