Резніков має сидіти в тюрмі — правозахисник

Через корупційну діяльність бізнесменів зі Львова Гринкевичів, які заробляли на армії мільйони, ескочільник Міноборони Олексій Резніков має сидіти в тюрмі.

Олексій Резніков
Олексій Резніков

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

" Ми майже рік підіймаємо це питання. Однак СБУ Мовчить. Чому правоохоронці його досі не затримали — питання відкрити. Якщо так піде і далі, то українці будуть робити громадські затримання корупціонерів. А всі, хто прикриває Резнікова є співучасниками злочину", — каже правозахисник.

На його думку, якщо суспільство буде мовчати та не буде розголосу, то корупціонери продовжать красти та заробляти на війні.

«Нагадаю, що ще за часів президенства Порошенка, за корупцію в Укроборонпромі досі не покарані Свинарчуки. Тепер вже з’явилася Свинарчаки 2. 0 Гринкевичі. Держдеп США не витримує такої корупції в Україні, а голова ОП Єрмак каже, що в нас все добре. Якщо посадок корупціонерів не буде — це все чергова фікція. І посадки мають початися з Резнікова. Чому досі цього не відбулося? Можливо його прикриває президент Зеленський? Треба про це відверто казати. А чому бездіє СБУ та не арештовує зрадників — корупціонерів через яких ми досі не можемо запустити ВПК. А куди дивиться Генпрокурор? Він першим повинен надати подання в СБУ, щоб Резнікова негайно притягнули до кримінальної відповідальності. Якщо корупціонерів не притягнуть до реальної відповідальності, то всі ці дії просто відверта показуха», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року у ДБР повідомили, що львівський бізнесмен намагався дати 500 тисяч доларів хабара їхньому співробітникові. Як з'ясувалося, йдеться про бізнесмена Ігоря Гринкевича, чиї фірми фігурують у кримінальних справах про закупівлю Міністерства оборони для потреб армії